Το νεο Japandi στυλ που θα κυριαρχήσει το 2022

Το νεο Japandi στυλ που θα κυριαρχήσει το 2022

Στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων το 2022φαίνεται πως θα επικρατήσει ένα νέο στυλ που συνδυάζει σχεδιαστικές επιρροές από την Ιαπωνία και την Σκανδιναβία και έχει γίνει γνωστό ως Japandi! Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα lookbook για να σου παρουσιάσουμε οκτώ εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους με το νέο εντυπωσιακό στυλ!
Ένα υβρίδιο Ανατολής και Δύσης, το στυλ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως τον νέο τρόπο διακόσμησης εσωτερικών χώρων που είναι minimal χωρίς να είναι ψυχροί. Τα δύο στυλ είναι παρόμοια στην αισθητική του σχεδιασμού με καθαρούς και καθαρούς χώρους. Και τόσο η Scandi όσο και η Ιαπωνία που αγκαλιάζουν τη χειροτεχνία και τα φυσικά υλικά. Απο την μια τα ουδέτερα χρώματα αλλά και τη ζεστασιά της Σκανδιναβίας. Απο την άλλη η κομψότητα και ο χρηστικό τρόπο της ιαπωνικης φιλοσοφίας.

Διαθέτει κομψό και απλό στυλ, ακριβή χειροτεχνία και φυσικά υλικά – ποιότητες που έχουν από καιρό κεντρικό ρόλο στις παραδόσεις της Ιαπωνίας και των σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα της Δανίας και της Σουηδίας.

Μια εξοχική κατοικία οπου κυριαρχεί το ξύλο πεύκου και σχεδιάστηκε για να ενσωματώσει τη σουηδική και την ιαπωνική αισθητική, ένα στυλ που ταιριάζει ξεκάθαρα σε αυτό το σαλόνι διπλού ύψους.

Οι κρεμ λευκές και απαλές γκρι αποχρώσεις συμπληρώνουν τα έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο πεύκου στο σαλόνι, όπου η κύρια πηγή φωτός – εκτός από το άπλετο φυσικό φως την ημέρα – είναι ένα χάρτινο φωτιστικό σε σχήμα κώνου.

Σε μια έκθεση της Ιαπωνικής εταιρίας Ariake στη Στοκχόλμη, παρουσίαστηκαν τα ξύλινα έπιπλα της εταιρίας τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με διάφορους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση έγινε στην ερειπωμένη πρώην πρεσβεία του Μεξικού στη Στοκχόλμη και οι καθαρές γραμμές των επίπλων ξεχώρισαν έναντι των θρυμματισμένων τοίχων και των γυψοσανίδων, δημιουργώντας ένα μείγμα υφής και χρώματος και μια εκτίμηση για τα παλιά χειροποίητα έπιπλα – μια φιλοσοφία που ενσαρκώνει τέλεια την διακόσμηση Japandi.

Πηγή:decoration.gr

Share: 

Newsletter

Newsletters

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και λάβετε όλα τα τελευταία νέα μας.