Όταν ο μινιμαλισμός και το industrial ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πάγκοι κουζίνας από τσιμέντο: όταν ο μινιμαλισμός και το industrial ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Οι πάγκοι από τσιμέντο έχουν πλεονεκτήματα από όποια οπτική και αν το δεις, αλλά εμείς θα σταθούμε κυρίως στο αισθητικό κομμάτι. Αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνει τους τρόπους με τους οποίους οι πιο γνωστοί πρέσβεις του μινιμαλισμού, δούλεψαν με το μπετον δημιουργώντας πάγκους κουζίνας, αλλά και πολλά διαφορετικά στοιχεία αποκλειστικά από τσιμέντο.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού στην Ιταλία, θέλησε φυσικά υλικά ως φόρο τιμής για τις δεκάδες ελιές που περιστοιχίζουν την έκτασή του. Έτσι το καφέ τσιμέντο βρίσκεται στο πάτωμα και τον πάγκο της κουζίνας.


Τυπικά το τσιμέντο είναι το κατ’ εξοχήν υλικό για την βιομηχανική διακόσμηση, όμως στο αφιέρωμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με βιομηχανική λογική, αλλά και με μινιμαλιστική διάθεση ή ως αναφορά στον μπρουταλισμό! Ας δούμε όμως τι γίνεται όταν ο μινιμαλισμός και το industrial ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Κάπου στην δυτική ακτή του Κόλπου της Ταϊλάνδης είναι ένα πανέμορφο resort,  το Casas del Sol (εναλλακτικά Σπίτια του Ήλιου). Πρόκειται για 5 βίλες με δική τους πισίνα, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και άνετους χώρους. Οι οικίες περιλαμβάνουν κουζίνες ανοιχτής σχεδίασης με γυαλισμένη τσιμεντοκονία στο πάτωμα και τσιμεντένιους πάγκους στις νησίδες.

Η νησίδα από μπετον φαίνεται λίγο πιο τραχιά, αλλά οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το σπίτι ούτως ή άλλως λευκό. Έτσι, η βιομηχανική αυτή λεπτομέρεια μπορεί πολύ άνετα να σταθεί στην μονοχρωματική παλέτα του δωματίου χωρίς να φαίνεται ψυχρός ο χώρος.

 

Ένας αχυρώνας στην Βουργουνδία, μετατράπηκε σε μοντέρνο σπίτι με εκλεκτική διακόσμηση, ρουστίκ δοκάρια και βιομηχανικό τσιμέντο. Η σχεδιάστρια Josephine Gintzburger επέλεξε τσιμέντο για τον παγκο της κουζίνας και για το πάτωμα, δίνοντας μια ακόμα πιο μοντέρνα ματιά.

Αυτό το σπίτι ορίζεται από απλή διακόσμηση. Δεν εννοούμε απλή στην εμφάνιση, καθώς κάθε αντικείμενο είναι εντυπωσιακό, αλλά έχει πολύ απλές γραμμές και λίγα αντικείμενα. Δηλαδή έχει την τσιμεντένια νησίδα του νεροχύτη, τον τσιμεντένιο πάγκο, τα φωτιστικά, τα ράφια, την τραπεζαρία και το ντουλάπι! Τίποτα περιττό, τίποτα περισσότερο. Καθαρά μινιμαλιστικό.

Γκαράζ με μπαρ και κουζίνα. Από το vintage sports-car δεν θέλεις πολλά για να καταλάβεις ότι αυτό το σπίτι δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Ύστερα βλέπεις το πάτωμα από μωσαϊκό, τα μαύρα ντουλάπια, τον πάγκο από τσιμέντο που κάνει καμπύλη και το μισό μπαρ πίσω από το αυτοκίνητο που είναι από πέτρα και καταλαβαίνεις, ότι βλέπεις κάτι το μοναδικό. Και μινιμαλιστικό!

Πηγή: decoration.gr

Share: 

Τ: +30 2310 319 810

A: Ippokratous 6, Thessaloniki, 54643

E: info@adconstruction.gr

Newsletter

Newsletters

Subscribe to our Newsletter and receive all our latest news.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.